Naar Griekenland

De meeste mensen die naar Griekenland op vakantie gaan, komen met het vliegtuig.
Vluchten naar Athene vanaf Schiphol, Amsterdam gaan rechtsstreek via Transavia en KLM. In de zomermaanden vliegen beide maatschappijen minimaal 1x per dag, alle dagen van de week.
Je vliegt naar Athene voor de vaargebieden: Saronische golf, Argolische golf, Cycladen, Sporaden (daarna nog verder over land en met ferry), Lefkas (daarna nog verder over land).

Om naar de Sporaden te komen kun je vliegen op Skiathos,  Athene, of op Volos.
Vliegen op Skiathos kan rechtstreeks met Transavia in de zomermaanden, maar deze vluchten gaan alleen op maandag. Jachtverhuur gaat van zaterdag op zaterdag.
Vanaf Athene kunnen wij vervoer organiseren naar Agio Constantinos vanwaar je de ferry neemt naar Skiathos. Dit kan op alle dagen van de week.
Vliegen op Volos kan vanaf Charleroi met RyanAir. Vanaf Volos neem je dan de ferry naar Skiathos.

Naar Lefkas (vliegveld Preveza) kun je rechtstreeks me Transavia vliegen. Deze prijzen kunnen in de zomermaanden €350 tot €550 per ticket zijn. Dit ligt aan de periode waarin je boekt. Hoe eerder je je vluchten vastgelegd hebt, hoe goedkoper de tickets zijn. Vluchten gaan op zaterdag en dinsdag.
Als alternatief kun je op Athene of naar Corfu (EasyJet) vliegen en vanaf daar de bus nemen (resp. +/-5 uur en 2 uur). Dit kan op elke dag van de week.

Om naar de Dodekanesos te gaan, vlieg je naar Kos of Rhodos. In de zomermaanden bied Transavia rechtstreekse vluchten op zondag en dinsdag. De luchthaven van Kos ligt op 1 uur rijden van de haven.

Ook kun je met de auto naar Griekenland toe. Met de auto naar Griekenland - Zeilen in de zon l BQ YachtingJe kunt dan alles via land rijden, maar ook via Italië de ferry nemen. Met de auto naar Griekenland gaan is leuk en heel goed te doen, het is een mooie reis en je hebt het grote voordeel dat je de hele vakantie de auto bij de hand hebt. Het is wel handig om vooraf tickets voor de boot reserveren! Er zijn verschillende Griekse scheepvaartmaatschappijen die goede schepen hebben voor een comfortabele overtocht van Italië naar Griekenland. Het is mogelijk om vanaf Venetië, Ancona of Brindisi te vertrekken. Je kunt in Griekenland in Igoumenitsa of in Patras van de boot gaan. De meeste mensen kiezen voor Patras, dat 200 kilometer van Athene ligt. Je kunt rechtstreeks bij de bootmaatschappij boeken, maar wij kunnen ook je boottickets reserveren. De reis naar Venetië is ongeveer 1200 kilometer, naar Ancona ongeveer 1400 kilometer en naar Brindisi ongeveer 1800 kilometer. Hierbij hebben we Utrecht als vertrekpunt genomen. Je kunt zowel over Zwitserland als over Oostenrijk rijden. Heb je besloten met de auto naar Griekenland te gaan, dan is de volgende vraag belangrijk: rijd je in één keer door naar de desbetreffende haven in Italië, of overnacht je in een hotel en rijd je de volgende dag verder? In het geval je het liever rustig aan doet en tijdens de reis wenst te overnachten in een hotel bijvoorbeeld in noord Italië, dan is het aan te raden van tevoren een hotel te boeken.

Benieuwd naar informatie over de ferry’s van en naar Griekenland?


Please check your feed, the data was entered incorrectly.