Apps en Links

Tegenwoordig is er in alle havens in Griekenland wifi te vinden en sinds kort (bij de meeste providers) valt internet binnen je bundel. Via je smartphone of tablet zijn er heel wat leuke Apps te vinden voor voor en tijdens het zeilen. Hieronder hebben we een kort overzicht gemaakt met handige en leuke zeil-Apps.

Wanneer je een iPhone of iPad hebt, kun je totaal waterdichte hoes aanschaffen. Deze gaat tot wel 2 meter onderwater! Dit geeft dus ook gelijk mooie onderwater foto’s (als je het aandurft). Er zijn meerdere soorten (en prijs niveaus) en maten te verkrijgen. Zoek naar het hoesje dat bij jou past!

iSailor. App is gratis en vervolgens kun je per vaargebied een waterkaart kopen. Deze app houdt je vaarroute, snelheid en afstand bij en kan ook vooruit je koers, afstand en verwachte aankomsttijd bepalen. Een leuke app om mee te navigeren.
Navionix. Is ook een app waarmee je kunt navigeren (al moet je wel altijd je GPS in de boot in de gaten houden).
WheaterPro. Het actuele weerbericht per 3 uur live op je telefoon. Je hebt hiervoor wel internet nodig.
iBook. Yacht Charter World Wide is een iBook (€4,99) geschreven door Ben Brunet de Rochebrune, wel bekend van de Vaarwijzers. Dit boek is heel erg handig om op je tablet te zetten, dan heb je altijd een naslagwerk over de hele charter industrie bij de hand.
Windfinder. Op windfinder kun je specifiek en lokaal de actuele weer en wind voorspelling zien. Altijd goed om de wind in de gaten te kunnen houden. Let wel, de app is niet zo uitgebreid als de website zelf. Houdt deze ook altijd in de gaten.
Vaarbewijs. Via de vaarbewijs App (kost €2,69) kun je het examen voor het vaarbewijs 1 oefenen. Een leuke en speelse manier om je voor te bereiden op het examen. En natuurlijk ook als naslagwerk wanneer je op het water bent en vergeten bent wat dat bord nou ook al weer betekende…
TripAdvisor. Op TripAdvisor kun je de leukste en de beste restaurants in de omgeving vinden, ook op de eilanden. Staat er een keer veel wind en slaap je liever niet op je jacht, dan vind je hier ook hotels.
Instagram. Voor de mooiste foto’s onderweg, gewoon op je telefoon.

Een aantal links die het nog makkelijker maken bij uw keuze:
BQ Yachting, Zeilen in de zonCatamaranhuren.nl
mooiweerzeilen.nl
Zeilen-griekenland.nl
seniorenzeilvakantie.nl
meezeilengriekenland.nl


Please check your feed, the data was entered incorrectly.